Over mij
Over mij
Ik ben Mariëlle Moreau

Gezondheid in de breedste zin van het woord is mijn passie. Ik heb meer dan 30 jaar gewerkt als verpleegkundige binnen diverse werkterreinen van de reguliere gezondheidszorg. Ik merkte steeds vaker dat er een grote behoefte is aan aanvullende zorg en vooral persoonlijke aandacht. Ik heb altijd interesse gehad voor het totale scala aan geneeswijzes. Het is mijn visie dat een evenwichtige toepassing tot het beste resultaat leidt. Ik heb diverse opleidingen gevolgd waaronder de toegepaste kinesiologie en reiki. Uiteindelijk heb ik de 4 jarige HBO opleiding voor natuurgeneeskundig therapeut met succes afgerond bij de Europese Academie voor natuurlijke gezondheidszorg te Maastricht.

Het mooie aan de natuurgeneeskunde is dat het aanvullend werkt op de reguliere zorg en zelfs een versterkend positief effect op elkaar heeft.

Bij de natuurgeneeskunde gaan wij ervanuit dat elk lichaam een zelf genezend vermogen bezit. Dit zelf-genezend vermogen aanspreken, activeren, en versterken is mijn doel.
Aan de basis hiervan ligt het lichaam ontdoen van opgeslagen gifstoffen ( detox ). Deze detox is een belangrijk onderdeel binnen mijn behandelingen. Genezen is immers ontgiften ( Hippocrates ).

Mijn behandeling is er op gericht om de werkelijke oorzaak van de ziekte of klachten te achterhalen en te zoeken naar de oorzaken. Hier ligt namelijk de bron om het zelf genezend vermogen te kunnen stimuleren en te activeren.

“Behandel de zieke en niet de ziekte” is een van de beroemde uitspraken van Hippocrates. Hier sluit ik mij volledig bij aan.

Een belangrijk uitgangspunt van mijn werkwijze is om echte aandacht en tijd te nemen voor de cliënt en zijn klachten. De cliënt wordt binnen mijn praktijk gehoord.

Mijn missie:

Mensen inzicht geven over deze kracht van het zelf genezend vermogen van het lichaam en het effect van voeding en leefstijl.

Ik geef o.a. begeleiding “over je goed voeden” in de breedste zin van het woord. Voed je goed en voel je goed om zo tot een gezamenlijke optimale geestelijke en lichamelijke balans te komen.

Als natuurgeneeskundig therapeut geef ik behandelingen op maat. Ik werk vanuit een brede visie op de relatie tussen gezondheid, voeding en leefstijl.
In mijn praktijk verstrek ik op maat gemaakte voedingsadviezen, inzicht gevende gesprekken, Asyra bio resonantie, uiteenlopende natuurgeneeskundige behandelingen waaronder diverse massages zoals o.a. reflexzone massages en lymfdrainage, Bachbloesem remedies, fyto-therapeutische behandelingen (kruiden), aromatherapie en darmtherapie.